2011年12月21日水曜日

蒐物集にて候。 - ステキ茶碗[[ Organica ] Teapot 1 (jade/brown)]

蒐物集をブログに記帳して行こうと考えたのは、
今年の6月頃でした★我がシムも実は建設ラッシュで、
今年も新しい入居者の方は多く引っ越してこられました♪~(´ε` )

蒐物集を収集するにあたって時間が無く、またSIMも儲かってるわけではないので
自分なりにこだわって買い物する時間がありまへんでした★

最近、SLに忙しくなかなかIN出来ない中もっぱらチェックしているのは、
マーケットプレイスですね★


そんな時、木をチェックしていて、
見つけたのが上に載せた茶碗です★

なかなかCOOLなつくりでしょ★
内側の影は実はすでに入っています('A`)テクぃ!!


先日もSL過剰梱包について書きましたけど、
これはずるい!!良い~!!:(;゙゚'ω゚'):

過剰でもコレそのものを置きたい気分ですわ♪~(´ε` )

というわけで、よかったら行ってみてください★
元来、盆栽とか植木関連のいい店なんで小物でるのたのしみですね( ´,_ゝ`)
期待してしまうw

>>>お店はこちら

From Wikipedia, the free encyclopedia (Redirected from 茶道)
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Tea ceremonyThe Japanese tea ceremony, also called the Way of Tea, is a Japanese cultural activity involving the ceremonial preparation and presentation of matcha, powdered green tea. In Japanese, it is called chanoyu (茶の湯) or chadō (茶道; also pronounced sadō?). The manner in which it is performed, or the art of its performance, is called otemae (お手前; お点前?). Zen Buddhism was a primary influence in the development of the tea ceremony.

Tea gatherings are classified as chakai (茶会?) or chaji (茶事?). A chakai is a relatively simple course of hospitality that includes confections, thin tea (薄茶, usucha?), and perhaps a light meal. A chaji is a much more formal gathering, usually including a full-course kaiseki meal followed by confections, thick tea (濃茶, koicha?), and thin tea. A chaji can last up to four hours.

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